Julegaver til Rumænien – fra Øster Nykirke skoles elever

Det er godt at give noget uden at få noget tilbage – og dog!

Indskolingseleverne på Øster Nykirke skole som er 0 til 2 klasse. De har i kristendom arbejdet med emnet jul – det at være noget for hinanden – det at give noget uden nødvendigvis at få noget tilbage. Sidste nævnte emne arbejder vi med i samarbejde med AKO. AKO står for Aktive Kristnes Omsorgsarbejde, og er en organisation der arbejder for børn i mange lande. Vonge har en lokal mand i Knud Erik Palmelund som i mange år har hjulpet til i AKO´s Vejle afdeling og han har været vores samarbejdspartner. AKO Vejle afdelingen arbejder bla for julegaver til fattige børn i Rumænien.

Projektet gik ud på at elever skulle hjem og finde aflagt legetøj, tøj, blyanter, malebøger, bamser, som man ikke brugte længere. Men tingene skulle være i en stand som gjorde at andre vil kunne bruge og blive glade for dem. Alle de medbragte ting skulle så pakkes i skotøjsæsker.

Torsdag d. 29 november var så dagen hvor gaverne fra eleverne i indskolingen skulle pakkes. Hvilken fantastisk oplevelse at overvære. Eleverne var sammen 2 og 2 og skulle så lave en gave i en æske. De skulle lave pakker der passede til børn fra 0 – 3 år, 4 – 6 år, 7 – 9 år og 10 – 13 år. Der blev virkelig gået til den og  omhyggeligt blev der valgt ting til gaverne. De var rigtig gode til at vurdere hvad der skulle i pakkerne til hvilken alder. Mange af eleverne kom og sagde at denne her gave kunne de godt selv tænke sig men ingen kom og spurgte om de måtte få den. Når man havde pakket en skotøjsæske blev den pakket pænt ind i gavepapirer. Nogle elever nåde også at tegne tegninger hvor de skrev glædelig jul på Rumænsk. Tegningerne kom også i kasserne.

Da der var gået 1 1/2 time havde børene næste lavet 60 gaver. Lidt senere på dagen hjalp eleverne i 5 klasse med at pakke de sidste gaver og hjalp med at pakke dem ind.

Midt på eftermiddagen kom Knud Erik og afhentede gaverne. Han kunne fortælle at gaverne ville komme til et område i Rumænien hvor børn næsten aldrig før havde prøvet, at modtage gaver. Et fantastisk projekt hvor eleverne virkelig glæder sig over at gøre noget for andre – uden lige her og nu at få noget tilbage. Men som eleverne sagde underskolen_7skolen_6skolen_5skolen_3skolen_2skolen_1skolenvejs – det er sjovt – spændende at lave gaver til nogle vi ikke kender – tænk at der er børn som ikke har fået gaver før.

Knud Erik kunne fortælle at allerede søndag d. 2 december begyndte gaverne rejsen til Rumænien.

Glædelig december – Cràcium Fericit – indskolingen Øster Nykirke skole.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.