Sidste nyt om Hærvejens bredbånd

Kære alle fuldmagtsgivere og andre interesserede,

Så kom vi i mål med ansøgningen til Energistyrelsen om billigt bredbånd til vores område. Onsdag formiddag indsendte vi de nødvendige dokumenter, i nogenlunde god tid inden deadline ved midnat. Vi lærte meget undervejs, blandt andet at vi ikke må kalde projektet ”Hærvejens Fibernet”, fordi det ikke er ”en teknologi-neutral betegnelse”. Så det kom til at hedde ”Hærvejens Bredbånd”.

Nu er det tid at gøre status, og der er både godt og skidt at berette:

Først og fremmest tak for jeres store interesse. Vi har mærket et stærkt fælles engagement, som har gjort det rimeligt let at holde humøret oppe, også når det til tider så lidt broget ud. Tak til alle, som hjalp os med at kontakte naboer og bekendte. Tak til jer, der gav gode ekstrabeløb – og også tak til de af jer, som lod jer overtale trods en vis skepsis. Sidst, men ikke mindst tak til Erna Storgaard og lokalrådet for stor hjælp i startfasen.

Trods de mange gode viljer må vi allerede nu indstille os på, at det bliver svært at få årets ansøgning igennem nåleøjet. Vi nåede kun 58 point ud af 100 mulige, og vi forventer at det vil kræve 65-70 points at opnå tilskud.

Der er flere årsager til, at vi ikke nåede en højere score:

  1. For det første er pointsystemet sådan indrettet, at ansøgere fra landkommuner har en enorm fordel. De får groft sagt 15 point på forskud. Det system er indført i år for at undgå ansøgninger fra boligforeninger i byerne, men det rammer desværre ansøgere fra en såkaldt ”mellemkommune” som Vejle. Vi bor nøjagtig lige så meget på landet som dem på den anden side af kommunegrænserne mod nord og øst, men vi har ikke nær samme chancer som dem. Når vi til december kender udfaldet af årets ansøgningsproces, vil vi analysere resultaterne. Det er meget tænkeligt, at vi vil forsøge at påvirke politikerne til at stille alle landzoner i Danmark lige. Der er sikkert andre i samme situation som os.
  2. Vores eneste chance for at konkurrere med landkommunerne er på deltagerprocent og egenbetaling. Egenbetalingen nåede et meget fint resultat: I gennemsnit 5.427 kroner pr. husstand, altså 1.427 kr. over minimum. Derimod er vi ikke helt tilfredse med deltagerprocenten: 10 ud af 92 enten sagde nej (5 stk.) eller var umulige at få en reaktion fra (også 5 stk.). Vi må tænke over, hvad vi kan gøre bedre næste gang. Men igen: Vi ville have nået et fint resultat og formentlig fået støtte, hvis vi bare kunne lægge 15 point oveni som landkommunerne.

Det er for tidligt at hejse det hvide flag, men uanset hvordan det går, er begge vi undertegnede klar til en runde mere næste år. Det håber vi også, at I er. Hvis I ikke gør indsigelse, vil vi beholde jeres kontaktoplysninger i et stykke tid, så det kan blive lidt lettere at indsamle nye fuldmagter. Hvis projektet går igennem, sletter vi naturligvis alle oplysninger.

Hvis I kan pege på ting, vi kunne have gjort bedre eller anderledes, er I meget velkomne med jeres forslag. Vi vender tilbage midt i december, når Energistyrelsen har truffet sin afgørelse.

Bedste hilsner
Jens Sejer Andersen
Springbankevej 8
Mobil 20 71 07 01

Fiberbet

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.