Får får får, nej, får får lam – køb dem hos Mølgård Lam – en ny gårdbutik

Der er kommet en ny gårdbutik i vores lokalområde, de har selv skrevet lidt om deres virksomhed, som hedder Mølgård Lam – tak for det 🙂

Se desuden mere på facebooksiden Mølgård Lam

Lidt om os. På gården bor mine forældre, Henning og Gitte, mens jeg, Uffe, bor og studerer i Århus. Sammen driver vi det lille landbrug med heste og får på Mølgård. Som flere og flere familier har opdaget, har vi også mærket den store gevinst ved at hjælpes i dagligdagen på tværs af generationer, og vi forventer fra foråret 2019 at lave et familie-bofællesskab på ejendommen og fortsætte samarbejdet på gården.

I mange år har vores heste og får plejet græsarealerne i engområdet ned mod Gudenåen. Fårene og hestene udgør et godt makkerskab, og er med til at give nogle velplejede arealer. I de senere år har vi så småt udvidet fåreflokken og opbygget et salg af lammekød direkte til private. Fra efteråret 2017 begyndte vi med salg af udskæringer direkte fra gården.

Det centrale i vores drift er at sikre naturlighed: dyrene skal tilbydes så naturlige rammer som muligt, både i forhold til føde, læmning og udearealer. Både får og heste skal kunne udøve sine naturlige instinkter. Det giver veltilpasse dyr, og det tror vi på kan smages i lammekødet.

For år tilbage begyndte vi at krydse får af racen Spælsau ind. De er fantastiske naturplejere, og giver lækkert fedtmagert lammekød. Vi slagter først lammene som fjor-lam (lam fra i fjor), med en gennemsnitsalder på ca. 1,5 år. Det giver modsat spædlam meget længere levetid, og betyder vi kan slagte lidt løbende hen over året. Ikke mindst giver spælsau fjorlammene utroligt velsmagende kød, som vi har mødt stor begejstring for blandt vores kunder.

Fra i år får vi al vores bortforpagtede jord tilbage, udlægger det i kløvergræs med blandede urter og starter så småt omlægning af hele bedriften til Økologi. Vi overholder allerede langt de fleste af økologi-reglerne, og det røde Ø gør det nemt for kunderne at føle sig sikre på den gode dyrevelfærd.

Håber ovenstående giver et lille indblik i vores lille familieforetagende.

Mølgård lam_1Mølgård lamMølgård lam_2

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.