Året der gik i Vonge-Kollemorten – 2017 har været et aktivt år !

Talemåden “her sker jo aldrig noget” bliver virkelig gjort til skamme i vores lokalområde, for jo, her SKER EN MASSE – se bare herunder, hvor kun en del af det der er sket i 2017 listes op i uvilkårlig rækkefølge, og uden så meget tekst.

Kirkekoncerter i såvel Vonge som Øster Nykirke Kirke – med solister udefra, men også med eget kirkekor – fejringen af reformationen har været i fokus.

Menighedsrådet arrangerede hverdagsgudstjeneste og efterfølgende vandring på nogen af kirkens arealer med efterfølgende fællesspisning i form af hot-dogs.

Der var hul i taget på vores lokale hal – det er nu lavet, så der er kommet fint nyt tag på, betalt af kommunen.

Hallens bestyrelse er der skiftet en del ud i, da såvel Birgit Madsen og Jytte Rasmussen valgte at stoppe – nu er Kim Dresler formand i stedet for Birgit – som skal have stor tak for sin indsats igennem rigtig mange år. Jytte hjælper stadig med udlejning af hallen, hvilket bestyrelsen er rigtig glade for.

Børnehaven Kolbøtten har haft mange aktiviteter, også udenfor huset, hvor de blandt andet har været i Ribe lige før jul, derudover har der været afholdt bingo banko og der arbejdes på forskønnelse af “skolegården”.

ØNIF (Øster Nykirke Idrætsforening) har afholdt generalforsamling på en søndag, tilslutningen kunne godt være større, men konceptet virker, og gentages i 2018 (sæt x d. 28.1.)

Håndboldafdelingen i ØNIF har haft stor succes med overnatningsstævner hvor omkring 300 børn har overnattet i vores skole og hal – samt spillet masser af håndbold.

Gymnastikafdelingen har igen igen lavet en flot opvisning som afslutning på et aktivt gymnastikår – denne gang på en søndag, det gentaget igen i 2018 – den. 8. april.

Badminton har nu også juniorer der spiller hver mandag, desuden er al badminton flyttet til om mandagen, hvor der er “fuldt hus”.

Vore lokale fodbold-seniorer spillede sig op i serie 3 – der er en meget positiv stemning på holdet, så mon ikke det holder 🙂

Borgerforeningerne har afholdt fastelavnsfest, Sankt Hans, Juletræsfest – i år var Sankt Hans i Vonge dog lidt speciel, med en stor fest på legepladsen i Vonge.

Spejderne har haft et meget aktivt år, med deltagelse på den store sommerlejr i Sønderborg, derudover har de afholdt loppemarked og eventdag, samt fejret spejdernes 60 års fødselsdag. Lige nu vil de gerne have flere aktive i grupperådet, så har du lyst til at være med skal du bare melde dig – det er ikke farligt 🙂

Sommerfesten i Kollemorten var igen i år et tilløbsstykke med masser af fest og glade mennesker, vejret var “sommerligt”

Hele 2 udviklingsprojekter blev gennemført, da vi lokalt havde fået omkring 550.000,- fra Vejle kommune + midler fra Friluftsrådet og støtteforeningen til Hattehuset – så der er nu 2 nye hytter ved Hærvejscentret samt et madpakkehus. Disse blev indviet samme dag som Vonge-Kollemorten Spejderne holdt loppemarked og eventdag – så 2 fluer med et smæk.

I Vonge er der lavet udendørs forsamlingshus (skolen bruger det flittigt), udendørs fitness, samt flere legeredskaber ved skolen.

Høstfesten i Vonge prøvede i år at arrangere Klovneløb, hvilket var en stor succes, med masser af deltagere, samt penge til De Danske Hospitalsklovne.

DGI Hærvejsløbet kom igennem vores område, hvor der blev serveret hjemmebagte boller, marmelade og masser af kaffe og te – det var en våd fornøjelse, og lidt koldt for cyklisterne.

I Kollemortenhus var der Syng Dansk Aften d. 2 november, hvor rigtig mange valgte at deltage.

Krea-klubben har gang i mange forskellige aktiviteter, de har blandt andet syet et flot juletræstæppe til borgerforeningen, det blev indviet ved dette års juletræsfest i hallen, hvor der igen var teater og masser af julehygge.

Min Landsby – en app er fremtidens kalender for lokalområdet – kan downloades og anvendes i mange sammenhænge (se mere på Min Landsby’s hjemmeside)

Give Cykelklub arrangerede et stort cykelløb i vores område, så der blev trampet godt i pedalerne en dag i efteråret.

Lokalhistorien har manges interesse, flere billeder og materialer er samlet – så nu skal en flok samles om det fortsatte arbejde.

Naturen havde sin helt egen rengøringsdag i foråret, masser af affald blev samlet og kørt på fyldpladsen – måske vi skal prøve at lade være med at “tabe” affald i naturen !

Et arrangement for herboende udenlandske borgere blev afholdt i samarbejde med Vejle kommune – de så udvalgte steder i lokalområdet, og var meget begejstrede – tak til de der valgte at deltage fra lokalområdet.

IT-hjørner er etableret ved købmændene, bliver måske ikke brugt så meget, men muligheden er der – og så er det gratis.

Skolen har masser af aktivitet blandt andet med café dage, hvor man  kan komme og se hvad skolen arbejder med, desuden har klubben afholdt “gamer-aftener” for de unge.

Ved skolen er en del af de store træer langs cykelskuret blevet fældet, hvilket har givet masser af plads og færre grene og blade på p-pladsen.

Peter og Solvognen besøgte Gudenåens Kilder i juli – et arrangement som Give Egnens Museum blandt andet var en del af – det var et historisk arrangement, hvor der blandt andet var bademodeshow.

Nye grupper er dukket op på facebook – så vil du nyde naturen på MTB eller gå-ben er der mulighed for at finde ligesindede i lokalområdet (MTB og Vonge Active)

Der var cirkus i lokalområdet d. 11. maj – så sportspladsen var i den anledning anvendt til cirkustelte og udstyr.

Der blev afholdt dilettant i Kollemortenhus i foråret – mon det kommer igen i 2018?

Et Eventudvalg har set dagens lys i ØNIF regi – så husk at bakke op om diverse arrangementer – blandt andet kommer Theis Erichsen og holder foredrag d. 8. marts med titlen “det bliver en god dag” – køb billet her 

Der har igen været debat og dialog om en cykelsti mellem Kollemorten og Vonge – en gruppe har arbejdet med det, og skrevet til kommunen – i samarbejde med lokalrådet. Meldingen fra kommunen er, at der kigges på det i 2018 – og at vi “ligger højt på listen”.

Jørgen Mikkelsen har nu været købmand i Kollemorten i 1 år – og i Vonge er Erik Videbæk Jensen ny købmand – nu skal vi “bare” sørge for at handle LOKALT så vi bebeholder vore købmandsbutikker 🙂

Foreningsbladet er udkommet 4 gange, med masser af artikler om lokalområdet – vil du se bladene kan du kigge her.

Der blev afholdt vælgermøde i Kollemortenhus op til kommunalvalget i november, igen en god aften med masser af lokale og opstillede politikere.

Et år med masser af aktiviteter i et lokalområde, hvor der også er solgt 21 ejendomme, og flere er flyttet hertil i lejeboliger, så en positiv udvikling, som vi godt kan være stolte af.

Frivilligheden står til tider på prøve, men det lykkes som regel – i skrivende stund er der brug for flere hænder i ØNIF (håndbold og fodbold) samt hos vore lokale spejdere – så har du lyst til at være en del af dette er du velkommen til at melde dig.

TAK til alle, der er med til at alt dette lykkes.

GODT NYTÅR TIL ALLE

Nytårshilsen 2017

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.